KULAKLIK VERMEYİN!! MEMURUN SESİNE KULAK VERİN.

 / GENEL BAŞKANDAN

KULAKLIK VERMEYİN!!

MEMURUN SESİNE KULAK VERİN.

Değerli kamu çalışanları; dünyada ve ülkemizde olağan üstü olarak virüs salgınından sonra gerçekleşen ekonomik krizin etkilerini en derinden hisseden memurların son zamanlarda derdi bir iken bin olmuştur. 

Üye sayısı itibariyle yetkiyi elinde bulunduran sendika imzaladığı toplu sözleşmeler ile ön göremediği enflasyonun altında memuru ezdirmeyi başarmıştır. Bu nedenle sözleşme masalarından yeni bir rakam (buçuk) toplu sözleşme tarihine geçmiştir. Sizler buçuklara layık görülürken kendileri kasalarına daha fazla nasıl nakit akışı olur onun hesabına girmişlerdir. Huzur haklarına yapılan zamlar hesap makinesi ile hesaplanabilecek cinstendir. Yani yetkili sendika aciz bir sendika görünümüne bürünmüştür. Doğrusu da budur. 

Hal böyleyken diğer üye sayısı çok olan sendika ise fıkrada olduğu gibi ne dilersen komşuna iki katı verilecek alternatifi sunulduğunda benim tek gözüm kör olsun diyecek duruma düşmüştür. Onların hesapları da daha daha başkadır. Promosyon sendikacılığı yaparak sizlerin karşısına çıkıp sendikacılık yaptığını savunmaktadırlar. 

Banka promosyonları tabiki önemlidir. Bizler sendika olarak üyemiz olsun olmasın kamu çalışanların lehine gelişen ceplerine on kuruş dahi katkısı olacak her türlü kazanımlarda rozetlerimizi çıkarıp saflarımızı siz kamu çalışanlarının yanında tutmaktayız ve tutmaya da devam edeceğiz. Ancak yaptığı toplu sözleşmelerle memuru banka promosyonlarınada muhtaç eden aynı kişilerdir. Bizler kamu çalışanlarına altı aylık dönemlerde %20 zam ve refahtan pay istediğimizde rakamların gerçekçi olmadığını söyleyerek önemsemişlerdi. Oysa ki bizim %20 zam istediğimizde enflasyon %48,69 çıkmıştı. Sizce bu önemsenmeyecek bir oran mıdır?

Şimdi siz değerli kamu çalışanları adına yetkili sendika ile onun masa ortağı diğer sendikaya soruyoruz.  

Ev kiraları yüzde kaç arttı?

Bir memurun maaşına oranla ev kirası ödeyen memurun elinde kalan para ile ev geçindirebilir mi?

Temel mutfak ihtiyaçlarında gerçekleşen artış ile memur maaşına yapılan artış arasındaki oran BUÇUK ile kapatılabilir mi?

Memura yapılan aile yardımı oranı ile kedi mamasına yapılan zam oranını karşılaştırdığınızda vicdanınız sızlamıyor mu?

Memurun genelinin (kurum kurum değişiklik gösterebilir) giyim yardımında yıllık kdv dahil 26,50 TL aldığı bir dönemde bir giyim çoraba denk gelen bu rakam bir başarı göstergesi midir?

Bir zeytinyağının aldığı zam oranı kadar 4,5 milyon memura zam alamayan bir sendika olmak alkışlanacak bir temsil gücü müdür?

Sendikacılığı promosyon sendikacılığından bir santim ileriye taşıyamayan bu sendikalar sahada sizlerin üyeliklerini kendi hanelerine yazdırarak biz güçlüyüz, biz yetkiliyiz naraları atıyor. Oysa güçlü olan sizsiniz. Biziz yani güçlü olan memurlar. Çünkü onlar sizin varlığınızla niceliğinizle kendilerine övünülecek sahalar açıyorlar. Siz yoksanız hiç biri yok aslında.

Daha vahimini dile getireyim; 2023 yılı sendika promosyonlarında yetkili sendika üyelerine kulaklık dağıtmaya hazırlanıyor. Dağıtmaya başladığı yerler de var. Aslında cevabımız yazımızın başlığında var. Memurların gerçekten kulaklığa ihtiyacı yok. Seslerini duyacak sıkıntılarını giderecek, yani kısaca kulaklık değil de kulak verecek sendikalara ihtiyacı var. 

Gelin birlikte hesap soralım

İki koskocaaaa! Sendikanın bir tane sendika edemediği bir yerde çizgisi ve tecrübesi olan sendikalara yetkiyi verme zamanı gelmiştir. 

 

 

 Okunma Sayısı : 790         08 Kasım 2022

Yorumlar

Yorum Yap

Adınız Soyadınız

Girilecek rakam : 215826

Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.